Για το σπίτι

bullet_15 ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ bullet_15

  1. Πριν βγείτε από το διαμέρισμα σας , έστω και για λίγο, βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρα είναι ασφαλισμένα.
  2. Μην αφήνετε μηνύματα έξω από την πόρτα, ένα φως μονίμως αναμμένο ή γραμματοκιβώτια ξεχειλισμένα από έντυπα και περιοδικά στο κεφαλόσκαλο. Είναι `κράχτες' της απουσίας σας και ανοιχτή πρόσκληση για επισκεπτήριο στους διαρρήκτες! Αποφύγετε επίσης να αφήνετε σκάλες, έπιπλα ή άλλα ογκώδη πράγματα στον κήπο σας, που θα βοηθήσουν τους διαρρήκτες στην αναρρίχησή τους.
  3. Παρακαλέστε ένα γείτονα ή κάποιο φίλο, αν θα απουσιάσετε πολύ, να ανοίγει κάπου κάπου τα στόρια και να βάζει μουσική. Βάλτε αυτόματο διακόπτη, ώστε ορισμένα φώτα να ανάβουν κατά άτακτα χρονικά διαστήματα για να γίνει λιγότερο αισθητή η απουσία σας.
  4. Αντιμετωπίστε με επιφυλακτικότητα οποιοδήποτε άγνωστο άτομο θα συναντήσετε στην πόρτα σας, στο υπόγειο ή στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας σας. Ο νεαρός που παριστάνει τον πλασιέ, τον τεχνικό της ΔΕΗ, του ΟΤΕ ή τον υπάλληλο του συνεργείου καθαριότητας μπορεί να έχει στο νού του άλλου είδους... καθαρισμό για το διαμέρισμά σας! Αν προσέξετε κάποιον που κινείται ύποπτα έξω από το σπίτι σας, στο απέναντι σπίτι ή και στη γειτονιά σας, ειδοποιήστε αμέσως την Αστυνομία.
  5. Μόνο οι συμπαγούς κατασκευής πόρτες σπιτιών, που περιβάλλονται από ανθεκτικό πλαίσιο κι έχουν κλειδαριές ασφαλείας, παρέχουν ασφάλεια από τους διαρρήκτες.
  6. Χρησιμοποιήστε πίρους ασφαλείας στα παράθυρα και στα παντζούρια, ιδίως σε ισόγεια διαμερίσματα.
  7. Μην αφήνετε στο σπίτι σας μεγάλα χρηματικά ποσά, πολύτιμες συναλλαγές ή κοσμήματα μεγάλης αξίας. Οι θυρίδες είναι σημαντικό μέσο προστασίας και ριφιφί σε τράπεζες δεν γίνονται κάθε μέρα.
  8. Αν βρεθείτε αντιμέτωποι με τον κλέφτη διατηρήστε την ψυχραιμία σας και μην αντιδράσετε αν οπλοφορεί. Δώστε του την ευκαιρία να φύγει, εκτός αν έχετε τη δυνατότητα να τον εγκλωβίσετε ακίνδυνα για σας. Όταν διαπιστώσετε την παρουσία του, φωνάξτε ένα ανδρικό όνομα ή ανάψτε το φως και προσποιηθείτε ότι κάτι ψάχνετε...
  9. Φροντίστε να έχετε καταγράψει τα εργοστάσια κατασκευής και τους αριθμούς σειράς τηλεοράσεων, βίντεο, στερεοφωνικών, ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.ά., και να έχετε φωτογραφίσει πολύτιμα είδη ( τιμαλφή, πίνακες). Αν τύχει και σας διαρρήξουν το σπίτι, θα διευκολύνετε την Αστυνομία στην αναζήτηση των κλοπιμαίων. Πολλές φορές κλεμμένα αντικείμενα έμειναν στα αζήτητα και κατέληξαν στα πειστήρια της Εισαγγελίας γιατί δεν είχαν περιγραφεί με ακρίβεια από τους ιδιοκτήτες τους.
  10. Καταγγείλετε στην Αστυνομία την κλοπή περιγράφοντας με λεπτομέρειες τον τρόπο εισόδου και τα πράγματα που σας αφαίρεσαν. Μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να έρθει η Σήμανση, ούτε τα διαρρηκτικά εργαλεία και τα αντικείμενα που οι διαρρήκτες τυχόν άφησαν πίσω τους. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες που θα σας δώσουν οι επιληφθέντες αξιωματικοί της Αστυνομίας.

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

<<<<  ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ >>>>

ΣΑΛΟΥΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Υπεύθυνος συνεργείου καθαρισμού Θεσσαλονίκης                                                                                                                      
Τηλ.2310 855.500

Τηλ.Ανάγκης

images 100       κατάλογος 199 Ε.Κ.Α.Β 166